Εξαιρούνται οι ΟΤΑ από τις διατάξεις του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες – Όλες οι αλλαγές

Οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ εξαιρούνται από τις διατάξεις του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ως αποτέλεσμα του «μπαράζ» των διορθώσεων στις οποίες προέβησε η κυβέρνηση πριν την ψήφιση του σχεδίου με τίτλο «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης κ.α. διατάξεις», χθες αργά το βράδυ στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, οι υπόλοιπες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες:

–    Το ΕΣΡ δύναται να απευθύνεται σε διεθνών αναγνωρισμένες εταιρείες ορκωτών λογιστών για την διακρίβωση της τήρησης της ονομαστικοποίησης των μετοχών από τους υποψήφιους.
–    Για τον καθορισμό του αριθμού των περιφερειακών σταθμών και μετά από δημόσια διαβούλευση θα λαμβάνονται υπ’ όψιν ο πληθυσμός, το ΑΕΠ και η γεωμορφολογία του εδάφους κάθε Περιφερειακής Ζώνης.
–    Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής συμμετοχής αριθμού υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των προκηρυσσόμενων αδειών(ανά κατηγορία), το ΕΣΡ δύναται να ματαιώσει το διαγωνισμό και να επαναπροκηρύξει νέο με τον ιδιο ή μικρότερο αριθμό αδειών.
–    Διατάξεις για τις κρίσεις και τις προαγωγές στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και για την στελέχωση των Γραφείων Τύπου.
–    Με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ επιτρέπεται στα μέλη των μουσικών συνόλων της η συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές παραστάσεις και η παροχή διδακτικού έργου.
–    Δίνεται δυνατότητα παράλληλης εργασίας και στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, όπως ισχύει για τους δημοσιογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου και της Γεννικής Γραμματείας Ενημέρωσης.