Εργαζόμενοι κατά Δανιηλίδη για τις διακοπές του Πάσχα

Επίθεση στο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με αφορμή την απόφαση του τελευταίου, να εργαστούν κανονικά οι υπάλληλοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, κατά τις ημέρες των διακοπών του ΠΑΣΧΑ.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση, δεδομένου ότι οι διακοπές δεν προβλέπονται από αποφάσεις του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, αλλά από τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα χαρακτηρίζει ως μία προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από τη Δημοτική Αρχή Νεάπολης – Συκεών και καλεί τους υπαλλήλους να μην υποκύψουν στις συνεχείς και μεθοδευμένες πρακτικές του κ. Δανιηλίδη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τονίζει πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κρατήσει ανοιχτές τις δομές παιδικής μέριμνας προκειμένου να διευκολυνθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι εργαζόμενοι γονείς.

«Η επιλογή της δημοτικής αρχής δικαιώνεται, αφού το ποσοστό συμμετοχής στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων ξεπερνά το 50% και εκατοντάδες βρέφη, νήπια και παιδάκια απασχολούνται δημιουργικά, με τους γονείς τους να είναι ήσυχοι για τη φροντίδα τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Να σημειωθεί ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Νεάπολης – Συκεών θα λειτουργήσουν έως και αύριο Μ. Πέμπτη και από την Τρίτη, 26 Απριλίου, έως και την Παρασκευή, 29 του μηνός, από τις 6 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, κάντε κλικ εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ