Επιλογή Ευθύνης: Ο Μπέος ξεπέρασε και τον εαυτό του

«Ο κ. Μπέος ξεπέρασε και τον εαυτό του», επισημαίνει σε ανταπάντησή της η «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην ανακοίνωση της παράταξης για το θέμα του πάρκιγνκ της Φιλελλήνων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο κ. Μπέος, αφού, για την υπόθεση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, έφτασε να ελέγχει και να εγκαλεί την προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί ακολούθησε τη νομιμότητα και κήρυξε έκπτωτο τον αφερέγγυο εργολάβο, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες υπερψήφισαν και σημαίνοντα μέλη της παράταξής του! Προφανώς, κατά την άποψή του, θα έπρεπε να «γίνουν πλάτες» στον εργολάβο και να συνεχίσει να κοροϊδεύει την πόλη! …

Στον ένα χρόνο διοίκησης του Δήμου από τον κ. Μπέο, είναι γνωστό πως η παράταξή μας, αλλά και σε μεγάλο βαθμό συνολικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, υπερψηφίζουν όλα τα θέματα που είναι προς το συμφέρον της πόλης και συνάδουν με τη νομιμότητα.

Είναι επίσης γνωστή η εντελώς απαξιωτική και προσβλητική στάση του κ. Μπέου απέναντι στις μειοψηφίες και το έργο τους: «Εμείς θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, εμείς διοικούμε το Δήμο ως το 2019, δεν σας βλέπουμε, δεν υπάρχετε, σας συνδέω με Κάιρο» και άλλα τέτοια γραφικά.

Από όλα τα παραπάνω συνάγεται πως η εναγώνια αναζήτηση της συναίνεσης της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα και η πρόσκληση σε κλειστή συνάντηση, πριν την επίσημη εισαγωγή του προς συζήτηση στο ΔΣ, υποδηλώνει την πρόθεση του κ. Μπέου, να εξασφαλίσει τη συναίνεση των μειοψηφιών, για να παρακάμψει τη νομιμότητα.

Τέλος πάντων, αν όντως επιδιώκει μια ουσιαστική συζήτηση για την αντιμετώπιση του θέματος, με βάση τη νομιμότητα και το συμφέρον της πόλης και του Δήμου, και επειδή οι συσκέψεις δεν είναι κοινωνικές εκδηλώσεις για ανάπτυξη σχέσεων και χαλαρή κουβέντα, ας στείλει στις μειοψηφίες, αλλά και στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, δεδομένου ότι το 1/3 σχεδόν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ανεξαρτητοποιηθεί και δεν ανήκει σε παρατάξεις, γραπτή εισήγηση με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να υπάρχει αντικείμενο συζήτησης και η επιβεβλημένη προετοιμασία των μειοψηφιών και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.»