Ένας, τελικά, ο άστεγος νεκρός στο άλσος του Θησείου

Έναν νεκρό, πιθανότατα άστεγο που έχασε τη ζωή τους λόγω του ψύχους, βρήκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο άλσος του Θησείου εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με δήλωσή του εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια τονίζοντας χαρακτηριστικά:  «Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας. Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας», προσθέτει με έμφαση ο κ. Καμίνης.

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. «Χτες το βράδυ ο δήμος πρόσφερε σε αστέγους κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και τσάι σε δεκάδες σημεία της πόλης και ο ξενώνας μας φιλοξένησε όσους το ζήτησαν. Το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα και αύριο και όποτε χρειαστεί. Καλώ τους δημότες μας να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμίνης.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου,  «είχαν βρει νωρίτερα και πάλι στην περιοχή του Θησείου δύο ακόμα ανθρώπους που, σύμφωνα με την ανέμοιαζαν να είναι σε κακή κατάσταση, δεν ήταν όμως νεκροί»!

Με αφορμή το θάνατο του άστεγου στο άλσος Θησείου, ο Νικήτας Κακλαμάνης θέτει 5 ερωτήματα που χρήζουν απάντησης από το νυν δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Βλ. Το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, πατώντας εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ