Έκκληση Δήμου Γαλατσίου για τις ανάγκες των προσφύγων στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο

Πολλές, άμεσες και μεταβαλλόμενες, είναι οι ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου (ΠΑΛΑΙ), με το Δήμο της περιοχής, να απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν, αναγκαία είδη ρουχισμού, υπόδησης, ατομικής υγιεινής, φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό που είναι απαραίτητα.

Τα είδη που είναι αναγκαία, αφορούν σε κουβέρτες, κάλτσες αντρικές και γυναικείες, αντρικά & γυναικεία μπουφάν, σκούφους και κασκόλ, πετσέτες, αντρικά T-shirt, αντρικά αθλητικά παπούτσια (Νο 41-43), γυναικεία αθλητικά παπούτσια (Νο 37-39), παντελόνια αντρικά (Νο 30-33),εσώρουχα αντρικά και γυναικεία (medium), παιδικά καρότσια, πετσέτες, σφουγγάρια μπάνιου σώματος, σακούλες απορριμμάτων, ποτήρια-πιάτα πλαστικά, οδοντόκρεμες – οδοντόβουρτσες, μικρά νερά, κονσέρβες ψαριού, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σκούπες, και φαράσια.

Τα αναγκαία φάρμακα αφορούν σε αντιβιοτικά παιδιών και ενηλίκων, αντιαλλεργικά, αντιεμετικά, αντιβηχικά, εισπνεόμενα, αλοιφές εγκαυμάτων, ριζάλευρα, ενώ χρειάζονται γάντια και μάσκες, και ρολό χαρτί για εξεταστικό κρεβάτι

Όσοι μπορούν να ανταποκριθούν , μπορούν να αφήνουν τις προσφορές τους σε είδη, στην είσοδο του ΠΑΛΑΙ(επί της Λεωφ. Βεϊκου – στάση Νέο Τέρμα λεωφορείο 608).

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Γαλατσίου έχει μεριμνήσει για την καθαριότητα, την υγιεινή και τον εξαερισμό του χώρου, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι το ΠΑΛΑΙ δεν αποτελεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, αλλά χώρο παραμονής τους έως ότου είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά, γι’ αυτό και ο αριθμός των προσφύγων αυξομειώνεται σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, συνεργάζεται και συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί η υγεία των φιλοξενούμενων προσφύγων. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί του Κόσμου, καθώς και ομάδες εθελοντών παιδιάτρων και παθολόγων από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ελέγχουν, φροντίζουν και καταγράφουν την υγεία των προσφύγων, στο ιατρείο που διαμορφώθηκε στο ΠΑΛΑΙ ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό, διασφαλίζοντας τις συνθήκες υγιεινής και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη, όπου είναι απαραίτητη.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εθελοντικά στο ΠΑΛΑΙ μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Υγιεινής Μάνο Ελευθερίου στο τηλ. 6932421510.

Όσοι ενδιαφέρονται να παραδώσουν τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημοτικό Σύμβουλο Ελευθέριο Φραγκίσκο Κουνάνη στο τηλ. 6977650564.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ