Εισβολή κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

Πανδαιμόνιο χθες στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων όταν κάτοικοι που αντιδρούν στην ανάρτηση τηλεπικοινωνιακής κεραίας στην περιοχή τους εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων με πλακάτ, διακόπτοντας έτσι τις εργασίες.

Πρόκειται για κατοίκους των οικισμών Σωτήρας, Λεπτοκαρυάς, Λογγακίου και Τρίκκης που αντιδρούν σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να τοποθετηθεί τόσο πυλώνας ανάρτησης κεραιών, συγκεκριμένα δίκτυο wifi, όσο και εγκατάσταση συστημάτων UHF στην περιοχή Άλσος Λογγακίου προκειμένου να καλυφθούν οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δήμου Τρικκαίων. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι απειλείται η υγεία τους.

Η αφορμή για την εισβολή

Όλα άρχισαν όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Βαβύλης βγήκε από την αίθουσα συνεδριάσεων και ζήτησε από τους κατοίκους που βρίσκονταν απέξω να κάνουν ησυχία.

Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Θανάση Βαβύλη και κατοίκου, που ζητούσε από τον πρόεδρο του δ.σ. να ζητήσει συγγνώμη, αφού -όπως ισχυρίζεται- το κ. Βαβύλης τους είπε ότι αυτός είναι η εξουσία. Οι υπόλοιποι, εμφανώς εκνευρισμένοι, εισήλθαν στην αίθουσα και αποδοκίμαζαν τους δημοτικούς συμβούλους με συνθήματα «Είστε κλέφτες!», «Φέρτε πίσω τα λεφτά!», «Πρέπει να ντρέπεστε!», «Αίσχος!», «Παραιτηθείτε όλοι!» (βλ. σχετικά βίντεο εδώ).

Η ένταση αποκλιμακώθηκε, όταν κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου ο κ. Βαβύλης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον κάτοικο. Όλη αυτή την ώρα, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι παρέμεναν… σιωπηλοί!

Οι δε κάτοικοι απέσπασαν την υπόσχεση ότι το θέμα που τους αφορά θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ μέσω της νομικής τους εκπροσώπου Κατερίνας Παπακώστα επιχείρησαν στη συνέχεια να καταθέσουν ψήφισμα και έγγραφα μέσα από τα οποία κατά την άποψή τους στοιχειοθετούνται οι φόβοι τους για απειλή της υγείας τους από την εγκατάσταση της κεραίας (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ).

ΠΗΓΗ: TRIKALAnews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ