Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι διαλέξεις για ψυχική υγεία και οικογένεια

Συνεχίζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης ο κύκλος διαλέξεων-συζητήσεων με γενικό τίτλο «Ψυχική υγεία και Οικογένεια» και με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί σε δέκα συναντήσεις ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2017, με την επιστημονική επίβλεψη της Κλινικής Ψυχολόγου – Ψυχαναλύτριας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, Αναστασίας Πιμπιλίδου, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Paris VII, η οποία εργάζεται ως θεραπεύτρια παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Η τρίτη κατά σειρά διάλεξη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου με θέμα: «Ο φόβος και το άγχος αποχωρισμού της μητέρας  παιδιού, οι επιπτώσεις του από την παιδική ηλικία έως την ενηλικίωση για το στρατό και το γάμο».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους εκπαιδευτικούς θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.