Δήμος Ναυπλιέων: 23.000 ευρώ για ανύπαρκτη ιστοσελίδα

«Μαύρη θάλασσα» παραμένει από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», πριν από τρεις μήνες δηλαδή, το ηλεκτρονικό πρόσωπο του Δήμου Ναυπλιέων, κάθε πληροφορία που αφορά στη λειτουργία του, αλλά και στην ενημέρωση του δημότη, στη «Διαύγεια» κτλ. (πατήστε εδώ για του λόγου το αληθές).

Και αυτό, παρά τις γραπτές δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Κωστούρου από τα τέλη Φεβρουαρίου, σε τοπικά μπλογκ και πολίτες, πως «η ιστοσελίδα του Δήμου θα κοστίσει 19.000 ευρώ + ΦΠΑ και έγινε με απευθείας ανάθεση. ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ» (δείτε τη σχετική γραπτή δήλωσή του πατώντας εδώ).

Ήξεις αφήξεις από τον αντιδήμαρχο Ναυπλιέων

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων -με το δεδομένο πως η κατασκευή μιας τέτοιας ιστοσελίδας, σύμφωνα με τους ειδικούς, δε θέλει πάνω από δύο εβδομάδες, για να μην πούμε λίγες ημέρες, και τις οχλήσεις δημότη που ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, για το επείγον της απευθείας ανάθεσης, τα κριτήρια και σε σε ποιον ανετέθη η κατασκευή της ιστοσελίδας, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και τις ρήτρες καλής λειτουργίας, καθώς και αν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση- επανήλθε με νέα του γραπτή δήλωση (μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ), όπου:

Αναιρεί ουσιαστικά την πρώτη του δήλωση και χαρακτηρίζει «προφορική» (!) την ανάθεση του έργου, αναφέρει ευθαρσώς ότι «δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση για απευθείας ανάθεση κατασκευής ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπλιέων» και δηλώνει πως «το ζήτημα ανάθεσης της κατασκευής της ιστοσελίδας του δήμου θα μας απασχολήσει μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και θα γίνει σύμφωνα με τις νόμιμες κείμενες διατάξεις».

Τα λεχθέντα… βιντεοσκοπούνται

Ωστόσο, παρά τη νέα γραπτή δήλωση του αντιδημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου για το θέμα, αξίζει να σημειωθεί η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Ναυπλιέων Χρήστου Γραμματικόπουλου, επικεφαλής της παράταξης «Ναύπλιο-Νέα Ελπίδα», ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στις 28 Φεβρουαρίου είχε δηλώσει πως ο αντιδήμαρχος είχε επιβεβαιώσει την απευθείας ανάθεση και τη χρηματική αμοιβή για τη δημιουργία της ιστοσελίδας (πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική δήλωση).

Το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Παρά τις δηλώσεις και αντι-δηλώσεις του κ. Κωστούρου, τα ερωτήματα παραμένουν, όταν μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ανώτερο αιρετό αυτοδιοικητικό όργανο, δαπάνησε για τη δημιουργία της ιστοσελίδας της 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με την υποχρέωση να παρουσιαστούν προσχέδια εντός 7 ημερών, σας παραθέτουμε την προκήρυξη (πατήστε εδώ για να δείτε τη σχετική προκήρυξη).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ