Δήμος Λαυρεωτικής: «Παραμύθια» τα λεγόμενα Πάγκαλου περί ΣΥΡΙΖΑ

«Τουλάχιστον ατυχής» χαρακτηρίζεται από το Δήμο Λαυρεωτικής, διά στόματος του αντιδημάρχου Βασίλη Θηβαίου, η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου για προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του από το ΣΥΡΙΖΑ στην Κερατέα, που είχε ως αποτέλεσμα το… γιαούρτωμά του.

«Μέχρι εδώ, λοιπόν, τα παραμύθια περί ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Θηβαίος και σημειώνει:

«Ο αγώνας της Κερατέας δεν οργανώθηκε και δεν κατευθύνεται από κόμματα. Είναι η έκφραση της αυθόρμητης βούλησης του λαού της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής να αντισταθεί στην αδικία, τη βία, τα τετελεσμένα γεγονότα και τη βεβήλωση του ιερού αρχαιολογικού χώρου του Οβριοκάστρου».

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής χαρακτηρίζει «ανάξια διάψευσης» τη στοχοποίηση από τον κ. Πάγκαλο πολιτών της Κερατέας, καθώς «ο ένας (Σταύρος Ιατρού) δεν ήταν παρών, και ο άλλος (Μελέτης Πόγκας) ήταν αυτός που προστάτευσε τον κ. Πάγκαλο από το πλήθος των 500 και πλέον ατόμων, προερχομένων αποκλειστικά και μόνο από την Κερατέα, και επί πλέον ουδείς εξ αυτών είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο κακοποιηθής από τα ΜΑΤ και τον επικεφαλής τους υπαστυνόμο (αγνώστων στοιχείων) Άγγελος Θηβαίος (σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας) δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσο για την καρέκλα που εκτοξεύθηκε εναντίον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης; «Η καρέκλα που δήθεν τραυμάτισε τον κ. Πάγκαλο πετάχτηκε από τη βεράντα πάνω από την ταβέρνα προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους από συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, μέλους του Συνδυασμού της συζύγου τού κ. Πάγκαλου», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Θηβαίος.

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Βασίλης Θηβαίος απευθύνει τρεις προτάσεις για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή προς τον κ. Πάγκαλο, αναμένοντας την απάντησή του:

«1. Να αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από την περιοχή μας για να αποχωρήσουν και οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Κερατέας.
»2. Η Λαυρεωτική (δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα δικά της και μόνο απορρίμματα αποκλείοντας την δημιουργία ΟΕΔΑ-ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΧΥΤ και κάθε άλλου είδους εγκατάστασης στον Αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου.
»3. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης των δικών μας απορριμμάτων με σύγχρονο και επιστημονικά αποδεκτό τρόπο, σε έκταση που θα διαθέσει ο Δήμος Λαυρεωτικής στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας.
»Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Πάγκαλος εάν θα συνηγορήσει ώστε να εφαρμοστούν οι παραπάνω προτάσεις;»

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Λαυρεωτικής, πατήστε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ