Δήμαρχος Κοζάνης: Αλληλέγγυος στους εργαζομένους της ΔΕΗ

Συμπλέει ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάρτακος», μέλη του οποίου κατέλαβαν σήμερα το δημαρχείο σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη πρόσληψη προσωπικού και για τις καθυστερήσεις που πραγματοποιούνται στις επενδύσεις στο ενεργειακό λεκανοπέδι της περιοχής (βλ. το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr, κάνοντας κλικ εδώ)

Με αφορμή τη σημερινή κατάληψη, ο δήμαρχος Κοζάνης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, με την οποία του ζητεί την επιτάχυνση της μονάδων «Πτολεμαΐδα V», καθώς -όπως σημειώνει- «είναι καθοριστικής σημασίας για την χώρα, την ανάπτυξή της, το περιβάλλον, την επάρκεια και την ασφαλή τροφοδοσία της αγοράς. Επιπλέον, η κατασκευή της «Πτολεμαΐδα V» ενισχύει τη διεκδίκηση μας για τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης-Ακρινής, αποτελεί ένα έργο σημαντικής περιβαλλοντικής αναβάθμισης, αφού θα αντικαταστήσει τις παλιές ρυπoγόνες μονάδες του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και συμβάλει στην ορθολογιστική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής».

Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΔΕΗ των λιγνιτών και της περιοχής, σημείωνει ο κ. Μαλούτας, και ζητεί:

«Τη διατήρηση του ενεργειακού χαρακτήρα της περιοχής, την άμεση διενέργεια προλήψεων, την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής της «Πτολεμαΐδα V», την προστασία του περιβάλλοντος και την πλήρη και ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής».

Για να διαβάσετε την επιστολή του Δημάρχου Κοζάνης προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, πατήστε εδώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση