Δεν τα βρήκαν Καμινης-συμβασιούχοι

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και των εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στο δήμο συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων.

Ο κ. Καμίνης πρότεινε να αποσύρει από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου το θέμα των προσλήψεων νέων συμβασιούχων και αφού λήξει η κατάληψη σε νέα συνάντηση να συζητήσουν το θέμα της μοριοδότησής τους.

Ωστόσο οι συμβασιούχοι επέμειναν ότι η μόνη βάση συζήτησης είναι η μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου με αποτέλεσμα η απάντηση τους στο δήμαρχο να είναι αρνητική. Ωστόσο  το συντονιστικό όργανο των σωματείων των εργαζομένων στο δήμο, πρόκειται να συνεδριάσει στις 14.30, προκειμένου να καθορισθεί αν θα συνεχισθεί η κατάληψη το δημαρχιακό μέγαρο της οδού Αθηνάς και το αμαξοστάσιο των απορριμματοφόρων στην Ιερά Οδό κι ως εκ τούτου δε θα πραγματοποίησει πορεία διαμαρτυρίας, όπως είχε αρχικά, αποφασιστεί.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για ανεξήγητη απόφαση, καθώς το αρχικό αίτημα των εργαζομένων ήταν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο θέμα από την ημερήσια διάταξη του δ.σ.  Ενώ, επικαλούμενος, δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων Βασίλη Πολυμερόπουλου ο οποίος προεξόφλησε ότι η κατάληψη θα συνεχισθεί, τόνισε ότι «αφήνει την εντύπωση ότι εδράζεται σε πολιτικά κίνητρα», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει εκφοβισμού και εκβιασμού.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χαρακτήρισε «μαξιμαλιστικό» και ο Νικήτας Κακλαμάνης (εδώ)

Για το προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

Να σημειωθεί ότι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην οδό Λιοσίων έξω από το δημαρχείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ