Δ. Σύρου-Ερμούπολης: Ρύπανση στο λιμάνι από το βιολογικό καθαρισμό

«Βασικός στόχος και όραμα μας είναι η Σύρος τα επόμενα χρόνια να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τηςαπέναντι σε άλλες περιοχές του νησιωτικού και ηπειρωτικού χώρου, να πετύχει την περαιτέρω ανάπτυξη της μέσα από συνθήκες αειφορίας με ορθολογική χρήση των πόρων, σεβασμό στη κοινωνία, στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, με την παράλληλη χρήση και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας».

Αυτά και άλλα έλεγε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, αναφερόμενος στους βασικούς στόχους της θητείας του.

Και από χθες; Ρύπανση 300 τ.μ. από ακατέργαστα λύματα στο λιμάνι της Σύρου, στην περιοχή Καρνάγιο, από υπερχείλιση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης…

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα λύματα είναι αυτοδιαλυόμενα και δεν απαιτούνται αντιρρυπαντικά μέτρα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Η δυσοσμία, ωστόσο, είναι αφόρητη και σίγουρα δεν είναι μια από τις καλύτερες εικόνες για τους επισκέπτες που επισκέπτονται το νησί, πολλώ δε μάλλον που οσονούπω αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Ρύπανση και στην Ιτέα

Στο μεταξύ, στην Ιτέα, το Λιμενικό ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ότι στην περιοχή Απόλαυση-Ζέφυρος, στην εκβολή του χειμάρρου Σκίτσα, υπήρχε ροή ακάθαρτων υδάτων, σκούρου χρώματος, τα οποία εκχύνονταν στη θάλασσα.

Άμεσα το Λιμενικό μετέβη στην περιοχή, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη-ροή ακάθαρτων υδάτων σκούρου χρώματος κατά μήκος του χειμάρρου, χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστώσει την προέλευση τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ