Δ.Σ. Θεσ/νικης: Κόντρα για το Νταβούτογλου

Αντιπαράθεση με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου και στη συνάντησή του με τον Γιάννη Μπουτάρη είχαμε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Μπουτάρης ενημέρωσε το για την πρόσφατη συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επισημαίνοντας ότι στόχος του είναι η προσέλκυση τουριστών με την αξιοποίηση της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, θα ξαναπάει στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ θα επισκεφθεί τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και θα καλέσει δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτή πόλη και η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας. Αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Μπουτάρης δεν ένιωσε την ανάγκη να πει κάτι στον κ. Νταβούτογλου σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο, και για το θέμα του casus belli».

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι δεν κάνει εξωτερική πολιτική, τον ενδιαφέρει η προσέλκυση τουριστών και ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι θα βοηθήσει να πάνε Τούρκοι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη.

Για «ρομαντική» διάθεση του δημάρχου μίλησε ο Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Α. Νταβούτογλου, τονίζοντας ότι κάνει δημόσια εξωτερική πολιτική και προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του εις βάρος της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_thessalonikis/10535

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ