δ-σ-λυκόβρυσης-πεύκης-oμόφωνο-ψήφισμ-274378
ΔΗΜΟΙ | 19.11.2012 | 12:04

Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης: Oμόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου 3

Να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να «παλέψουν» για την ανατροπή της πολιτικής και των διατάξεων του μεσοπρόθεσμου -3  που αφορούν τους ΟΤΑ, καλεί εργαζόμενους, παρατάξεις, και πολίτες, μέσω ψηφίσματος του ο Δήμος ΛυκόβρυσηςΠεύκης.

«Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος που εξέδωσε ο δήμος έχει ως εξής:

Η ψήφιση του Ν.4046/12 με τις περικοπές δώρων, μισθών, συντάξεων, εφ΄άπαξ των εργαζομένων, οδηγεί στη φτωχοποίηση ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού και βυθίζει την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Η πρόσφατη ψήφιση των διατάξεων  του μεσοπρόθεσμου -3  που αφορούν τους ΟΤΑ οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειας των Δήμων, στην αλλοίωση του  χαρακτήρα του θεσμού και τελικά στην δημιουργία ενός αμιγούς «διοικητικού μηχανισμού» όπου όλες οι υπηρεσίες προς τους δημότες, θα  παρέχονται από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Οι διατάξεις αυτές έχουν χαρακτήρα αντισυνταγματικό και αντίκεινται  στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι πλέον και νόμος του κράτους.

Συγκεκριμένα:

Αφαιρείται ποσό 1,7 Δις € στον προϋπολογισμό 2013, από τους θεσμοθετημένους πόρους με τον «Καλλικράτη».

Τίθεται σε διαθεσιμότητα το προσωπικό Αορίστου Χρόνου  ΔΕ Διοικητικού, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού, Διοικητικών Γραμματέων, που θα οδηγήσει σε αφυδάτωση των υπηρεσιών του Δήμου και σε απολύσεις με το πρόσχημα της μετάταξης.

Καταργείται η Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ  με το παρατηρητήριο   «Οικονομικής Αυτοτέλειας», που  θα εγκρίνει τις απολύτως  ανελαστικές δαπάνες  και για όλες τις άλλες λειτουργίες θα επιβάλλονται δημοτικοί φόροι.

Για τους υπερχρεωμένους Δήμους, όπως ο δικός μας  αντί βοήθειας και διευκόλυνσης  θα οδηγηθεί ή στην επιβολή φόρων   ή στο κλείσιμο. Αυτό την ώρα μάλιστα, που δεν  αποδίδονται οι παρακρατηθέντες πόροι του Δήμου!

Από 1-1-2013 μεταφέρονται 213 αρμοδιότητες στους Δήμους, χωρίς πόρους, χώρους και προσωπικό. Είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι πολίτες με αυτές τις συνθήκες.

Ευτελίζεται ο θεσμός των αιρετών   οργάνων της Αυτοδιοίκησης  καταργώντας και τις ελάχιστες πια αποζημιώσεις των αιρετών. Από το ένα άκρο (θεσιθηρία) στο άλλο (απόσυρση πολιτικού προσωπικού των ΟΤΑ), θα οδηγήσει αυτή η διάταξη.

Η εφαρμογή αυτών των διατάξεων οδηγεί στον αφανισμό των ΟΤΑ. Η ανατροπή αυτών των αλλαγών στη πράξη είναι επιβεβλημένη.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις, τους φορείς και τους πολίτες να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών των αποφάσεων».