Δ.Σ. Αθηναίων: «Ξύλο» εκτός, ένταση και αποχωρήσεις εντός

Την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Αφορμή το γεγονός ότι δεν προτάχθηκε να συζητηθεί το θέμα τον συμβασιούχων του δήμου στην ημερήσια διάταξη.

Νωρίτερα η ένταση που επικράτησε μπροστά στην «Τεχνόπολι» (για να διαβάσετε σχετικό θέμα κάντε κλικ εδώ) μεταφέρθηκε και εντός του αμφιθεάτρου του «Αθήνα 9.84» με τις δημοτικές παρατάξεις να αλληλοκατηγορούνται για τα επεισόδια.

Συγκεκριμένα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή για τα όσα συνέβησαν, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων αντέτεινε ότι υποστηρίζουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου της Πλατείας Κοτζιά και φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τα δακρυγόνα που έπεσαν, καθώς υποστηρίζουν αυτούς που παρακωλύουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. «Υπάρχουν δυνάμεις μέσα στον δήμο που υποστηρίζουν ένα σάπιο κατεστημένο, το οποίο δεν θέλει να αφήσει την παράταξη της πλειοψηφίας να εφαρμόσει το πρόγραμμά της», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Καμίνης.

Αντίδραση είχαμε και από του εργαζόμενους του «Αθήνα 9.84» οι οποίοι παρά την αντίθετη άποψη της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να «αποδοκιμάσουν την επιλογή της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει το αμφιθέατρο του σταθμού για τη συνεδρίαση του περιφερόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, εν μέσω των ΜΑΤ».

Να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο του «Αθήνα 9,84» παραμένουν οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, καθώς το θέμα τους θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.

Για τις ανακοινώσεις Καμίνη, «Ανοιχτής Πόλης» και Ανταρσύας κάντε κλικ εδώ

Για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ