Δ.Σ. Αθηναίων προς συμβασιούχους: Σταματήστε την κατάληψη

Την απόφαση της 17ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», επαναβεβαιώνει με σημερινό ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.

Παράλληλα «καλεί τους συμμετέχοντες στην κατάληψη  του δημαρχιακού μεγάρου να την σταματήσουν, συμβάλλοντας, έστω την ύστατη στιγμή, στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.  Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την πελατειακή πολιτική που εφαρμόστηκε στο παρελθόν καθώς και τις αδιαφανείς διαδικασίες που οδήγησαν τους συμβασιούχους σε ομηρία.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων καταδικάζει την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου, η οποία υπακούει σε παλαιοκομματικές πρακτικές που αποσκοπούν στην ουσιαστική παράλυση του δήμου. Οι πολίτες της Αθήνας απαιτούν το δημοτικό συμβούλιο να επιστρέψει στο σπίτι του και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης», καταλήγει στο ψήφισμά του το δ.σ. Αθηναίων.

Την πρόταση Καμίνη υπερψήφισαν 26 σύμβουλοι, ενώ η παράταξη Κακλαμάνη αποχώρησε από την αίθουσα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, όταν καταψηφίστηκε η δική της πρόταση που ζητούσε την μοριοδότηση των θέσεων εργασίας που καλύπτουν οι συμβασιούχοι με την προσθήκη ότι «πρέπει να μοριοδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία». Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα», Γιώργος Αμυράς

Για προηγούμενο ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ