Δ. Πατρέων: Αποκλεισμός της χωματερής Ξερόλακας από τους κατοίκους

Νωρίτερα από το προγραμματισμένοι, οι κάτοικοι και οι τοπικοί σύλλογοι, κρατώντας πλακάτ και πανό, όπως «Δημαρά, η Ξερόλακα περιμένει απάντηση», προχώρησαν πριν από λίγο στον επ’ αόριστον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Ξερόλακας, καταγγέλοντας τους αρμοδίους ότι αδιαφορούν για την υγεία των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος (κλικ εδώ για να διαβάσετε το προηγούμενο θέμα).

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, που απέρριψαν πρόταση του δημάρχου Πάτρας Γιάννη Δημαρά για 6μηνη παράταση του ΧΥΤΑ, τα σκουπίδια ρίχνονται πρόχειρα πάνω στο τεχνικό έργο αποστράγγισης, το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί να δεχθεί τόσο μεγάλο όγκο σκουπιδιών, και αν αυτό καταρρεύσει, τα σκουπίδια -μέσω και των ποταμών Καραβά και Μείλιχου- θα πνίξουν το μισό Αρκτικό διαμέρισμα.

Σύγκρουση Δημαρά-εργαζομένων στην καθαριότητα

Στο μεταξύ, καλά κρατεί η ανοιχτή σύγκρουση δημάρχου Πάτρας-εργαζομένων στην καθαριότητα, με αφορμή την αναδιάταξη και τον εξορθολογισμό της υπηρεσίας καθαριότητας. Δεν θα ανεχθεί τη συμπεριφορά μιας μικρής μειοψηφίας εργαζομένων στην καθαριότητα, δηλώνει ο κ. Δημαράς. Δε θα ανεχθούν την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον τομέα της καθαριότητας, δηλώνουν από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ