Δ. Λαυρεωτικής: «Αγάπη μου, προβοκάτσια…»

Έτσι χαρακτηρίζει με δελτίο Τύπου (κλικ εδώ) που εξέδωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής την επίθεση με βόμβες μολότοφ τις πρώτες πρωινές ώρες κατά ζευγαριού αστυνομικών που διαμένει στην Κερατέα (κλικ εδώ), ρίχνοντας ουσιαστικά… λάδι στη φωτιά των μπλόκων της περιοχής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το γεγονός:

«Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα… ή αλλιώς ένα έργο που βαρεθήκαμε να το βλέπουμε. Στο συγκεκριμένο θέμα μπορούμε με άνεση να βάλουμε πολλούς τίτλους. Αλλά θα το πούμε σε απλά ελληνικά:

»»Αγάπη μου προβοκάτσια…» Και να σκεφτείτε ότι την περιμέναμε. Δε μπορεί τελικά να υπάρξει εισβολή χωρίς προβοκάτσια».

Υπήρχε περιπολικό σε μικρή απόσταση

Όπως λέει στο δελτίο Τύπου ο Δήμος Λαυρεωτικής, «πάντως, για την ιστορία αναφέρουμε το γεγονός ότι περιπολικό της Τροχαίας βρίσκεται επί 24ωρου βάσεως στα 50 μέτρα και σε απόλυτη ευθεία από το σπίτι των αστυνομικών που δέχτηκε την επίθεση. Μα καλά, δεν είδαν; Δεν άκουσαν;»

«Τρεις εισβολές, τρεις προβοκάτσιες. Τυχαίο; Δε νομίζω»

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, κάνοντας μια… ιστορική αναδρομή στον κλεφτοπόλεμο μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ, αναφέρεται, πέραν του γεγονότος με την επίθεση κατά του ζεύγους των αστυνομικών, και σε άλλα δύο γεγονότα που έχουν σημαδέψει την όλη υπόθεση:

«Τρεις μήνες πίσω, την ημέρα που δέχτηκε η πόλη της Κερατέας την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν στο πέρασμά τους γέρους, αρρώστους και γυναίκες, είχαμε ως απάντηση το ίδιο βράδυ την καταστροφή του υπό ανέγερση ΚΑΠΗ. Δουλειά επαγγελματική και καλοσχεδιασμένη. Μόνο που δε μας είπαν ποιοι Κερατιώτες θα έσπαγαν με βαριοπούλες το στολίδι τους… Αφήστε που το εν λόγω χτίσμα βρίσκεται μια πετριά δρόμο από το αστυνομικό τμήμα…

»Στη 2η εισβολή είχαμε 2 βόμβες μολότοφ στο σπίτι του δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή σε μια προσπάθεια να τινάξουν στον αέρα την ενότητα των κατοίκων… Ε, και στην 3η εισβολή (βλέπε χθες το μεσημέρι) είχαμε το κάψιμο των αυτοκινήτων ζεύγους αστυνομικών συμπολιτών μας».

«Να το δούμε και από μια άλλη οπτική γωνία;»

«Τη στιγμή που δεχόμαστε βίαια χτύπημα από τις ένοπλες επίγειες δυνάμεις της ομάδας των ΜΑΤ αλλά και από το ελικόπτερο της αστυνομίας με απίστευτες ποσότητες χημικών. Τη στιγμή που οι κάτοικοι πέφτουν κάτω από πλαστικές σφαίρες, από χτυπήματα με κλόμπ και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

»Την ίδια στιγμή στο κεντρικότερο σημείο της πόλης γίνεται ληστεία!!! Ε, τώρα μιλάμε για Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όχι παίξε-γέλασε… Ναι;»

«Χαλαρώστε» και ελάτε σε διάλογο

Καταλήγοντας στο δελτίο Τύπου, ο Δήμος Λαυρεωτικής καλεί την κυβέρνηση σε διάλογο προκειμένου να μην υπάρξουν μπλόκα και έκρυθμες καταστάσεις το Πάσχα και το καλοκαίρι:

«Ηρεμήστε και ελάτε να μιλήσουμε για τις λύσεις που έχουμε. Γιατί λύσεις, ΥΠΑΡΧΟΥΝ και το γνωρίζετε!

»Χαλαρώστε και αφήστε μας να κάνουμε ΠΑΣΧΑ με τις οικογένειές μας διότι έτσι όπως το βλέπουμε από Χριστούγεννα, Πάσχα και από Πάσχα με τα μπρατσάκια και τα βατραχοπέδιλα στη Λαυρίου ΜΑΣ βλέπω».

 

Για τη μήνυση που θα καταθέσουν τη Μεγάλη Τετάρτη οι αστυνομικοί κατά των ανωτέρω τους για την κατάσταση στην Κερατέα και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, κάντε κλικ εδώ.

Για το τι είπε ο Κώστας Λεβαντής, δήμαρχος Λαυρεωτικής, για τις επαφές του με τους αστυνομικούς στην περιοχή, πατήστε εδώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ