Δ. Κοζάνης: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου

Με στόχο τη δρομολόγηση άμεσων εξελίξεων για την ανάδειξη και ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης Πολυφύτου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας απευθύνει, ανοιχτή πρόσκληση για έναν ουσιαστικό διάλογο.

Μετά τη δημοσιοποίηση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της παραλίμνιας περιοχής, που προβλέπει δράσεις ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Μαλούτας κάνει λόγο για τεράστιο κενό για την ανάπτυξη της περιοχής και πλήθος μελετών χωρίς όραμα, στόχο, τρόπο και μεθοδολογία.

Προτείνει δε τη διεξαγωγή διαλόγου που θα καταλήξει σε ένα «master plan» με στοχευμένες δράσεις και προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω προτείνει μεταξύ άλλων, την ανάδειξη του εκκλησιαστικού, ιστορικού και αρχαιολογικού τουρισμού μεταξύ του δίπολου Αιανής – Βεργίνας, την κατασκευή τηλεματικού δικτύου για την προστασία των λιμνών, την προβολή περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, την ενημέρωση των επισκεπτών για τα φράγματα και τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής, την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και την προώθηση του αθλητικού, οικολογικού και συνεδριακού τουρισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ