Δ. Καλαμάτας: Βέργα και… καρότο για το ΓΠΣ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος να αποστείλει στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα την πολεοδομική μελέτη και τους νέους χάρτες για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ) της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η νέα μελέτη είναι σαφώς τροποποιημένη υπέρ των κατοίκων της Βέργας και της Μικρής Μαντίνειας που αντιδρούσαν στο νέο ΓΠΣ Καλαμάτας (βλ. σχετικό θέμα aftodioikisi.gr εδώ) και όπως ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος ανακοίνωσε τους κατοίκους σε συνάντησή τους στην Καλαμάτα: τα 6 στρέμματα, με παρέκκλιση τα 4, θεσπίζονται ως το όριο αρτιότητας για τα εκτός σχεδίου, ενώ ειδικότερα στην ημιορεινή ζώνη επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών μέγιστου εμβαδού 80 τ.μ.· στην περιοχή της Βέργας, επιτρέπεται η εκτός σχεδίου δόμηση στη ζώνη που εκτείνεται σε υψόμετρο 120-140μ. από τη θάλασσα· και τέλος, δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις για κατασκηνώσεις κτλ. που προέβλεπε η αρχική πολεοδομική μελέτη.

Σημειώνεται ότι ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με επιστολή του στο δήμαρχο Καλαμάτας είχε επιρρίψει τις ευθύνες για τις αντιδράσεις των κατοίκων στη δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για εξέλιξη των γεγονότων που «φαίνεται ότι οδηγήθηκαν, από πλευράς δήμου, και πάλι τα πράγματα σε αδιέξοδο σημείο» (βλ. επιστολή τού κ. Αποστολόπουλου εδώ).

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση