Δ. Ιωαννίνων: Στον εισαγγελέα τα «έργα και ημέραι» Γκόντα

Δύο φάκελους απέστειλε στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλας, με αποφάσεις τού τέως δημάρχου της πόλης Νίκου Γκόντα: ο ένας φάκελος αφορά στους συμβασιούχους και ο άλλος στις μεταδημοτεύσεις.

Ο φάκελος με τους συμβασιούχους

Μετάρσιοι είναι πλέον οι συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς από τη μία πλευρά -με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης- διαλύεται και από την άλλη, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιας στο δ.σ., έχει αποσταλεί σχετικός φάκελος με τα στοιχεία των συμβασιούχων στον εισαγγελέα, καθώς -πέραν των άλλων- έχει παραβιαστεί το διάταγμα Παυλόπουλου.

Στην απόφαση για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατέληξε ο δήμαρχος μετά τη ρητή δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών πως δεν θα νομιμοποιήσει παρανομίες που διέπραξαν κατά το παρελθόν οι δήμαρχοι, τη δήλωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -όπου εστάλησαν οι φάκελοι των πρώην συμβασιούχων- ότι δεν μπορεί να τους ελέγξει, και τη δήλωση του ΑΣΕΠ περί αναρμοδιότητας.

Η ΑΔΕΙ

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτέλεσε την καταστροφή του δήμου και συνάμα «πηγή» ανομιών. Οδήγησε, δε, σε οικονομικό άνοιγμα άνω των 20 εκατ. και παγίδευσε εργαζομένους. Είναι χαρακτηριστικό πως «μόνον οι οφειλές προς το ΙΚΑ φτάνουν στο ποσό των 2,2 εκατ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση υπήρξε η καταστροφή του δήμου».

Ο φάκελος με τις μεταδημοτεύσεις

Η άλλη υπόθεση που στάλθηκε στον εισαγγελέα αφορά στις μεταδημοτεύσεις που είχαν γίνει πριν από τις εκλογές του 2006, καθώς -πάντα σύμφωνα με τον κ. Φίλιο- από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι 1.258 είναι παράνομες.

Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Κατά τ’ άλλα, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννιτών, μεταξύ άλλων, αποφάσισε τη συγχώνευση των κοινωφελών επιχειρήσεων του δήμου: από τη συγχώνευση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών-Πνευματικό Κέντρο, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Νεολαίας Ιωαννίνων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μπιζανίου, καθώς και των αντίστοιχων της Ανατολής, της Παμβώτιδας και του Περάματος, δημιουργείται μία νέα επιχείρηση με την επωνυμία «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών».

Επίσης, με βάση τις αρχές που ορίζει ο «Καλλικράτης» συγχωνεύονται τα ΚΑΠΗ των Ιωαννίνων, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ιωαννιτών, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του πρώην δήμου Παμβώτιδας, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του πρώην δήμου Παμβώτιδας, ο Παιδικός Σταθμός Περάματος, το 2ο ΚΑΠΗ Περάματος, το 3ο ΚΑΠΗ Περάματος, το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του πρώην δήμου Μπιζανίου, ο Παιδικός Σταθμός του πρώην δήμου Ανατολής και το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ανατολής σε ένα ΝΠΔΔ, τον «Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Παιδείας Δήμου Ιωαννιτών».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ