Δ. Ελληνικού: Επιστολή διαμαρτυρίας στον Μουζάλα για τον καταυλισμό προσφύγων

Επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, απέστειλε ο ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο οποίο διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα στη επιστολή του, αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας θυμίσω τον Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης τον οποίο προφανώς έχετε λησμονήσει .

Ο Δήμος μου , με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά μας , από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο “πρωταθλητής “Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων υπό τις γνωστές τραγικές συνθήκες .

Η “Ειδομένη” τερματίστηκε , ο Πειραιάς άδειασε, το “Ελληνικό” όμως παραμένει , παρά την δέσμευση σας για εκκένωση του χώρου τον Μάρτιο του 2016 .

Ως Δήμος , εδώ και 15 μήνες κάνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον υποστηρίζοντας υλικοτεχνικά τον καταυλισμό , καθήκον που θα συνεχίσουμε να επιτελούμε .

Αναρωτιόμαστε κύριε υπουργέ πότε θα κάνετε το δικό σας καθήκον δεδομένου ότι ο πολιτικός κρίνεται από την συνέπεια λόγων και έργων .

Δεν ζητάμε από εσάς άλλη μια πολιτική δέσμευση .

Καλούμε την πολιτεία και τον σύλλογο των Δήμων της Αττικής να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και από εσάς προσωπικά να τιμήσετε την υπογραφή σας για την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών που “υποτίθεται” θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο .

Κύριε Υπουργέ σας εύχομαι Καλή Χρονιά με ειρήνη σε όλο τον κόσμο!».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΟΥΖΑΛΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Αφήστε μια απάντηση