Δ. Αθηναίων: Εμβολιασμός απόρων-αστέγων, ενημέρωση για καρκίνο μαστού

Εμβολιασμό και δωρεάν κλινική εξέταση για την πρόληψη ασθενειών σε άπορους και άστεγους πραγματοποίησε σήμερα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και του προέδρου του ΚΥΑΔΑ Ιωάννη Σφακιανάκη. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΥΕ).

Το ΚΥΑΔΑ προχώρησε επίσης και σε ενημέρωση τόσο των γυναικών που φιλοξενούνται στους ξενώνες του όσο και εκείνων που προσέρχονται στη σίτιση για τις προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στον ρόλο του ΚΥΑΔΑ και την κοινωνική πολιτική του Δήμου είπε ότι προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες και η οικονομική τους ενδυνάμωση. Παράλληλα, με αφορμή τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Ίδρυμα Αστέγων, μέσω κλιμακίων που θα κινούνται στην πόλη, ώστε να προστατευθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο και να φιλοξενηθούν σε ασφαλή σημεία (βλ. το σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr εδώ).

Σημειώνεται πως ο εμβολιασμός και ο προληπτικός έλεγχος λόγω της μεγάλης προσέλευσης θα συνεχιστούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ