Δ. Αθηναίων: Εκπέμπουν SOS οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αθηναίων,καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανή προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και της αποχής των συμβασιούχων του δήμου, οι οποίοι συμμετέχουν στην κατάληψη του δημαρχείου της Πλατείας Κοτζιά

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι οχτώ παιδικοί σταθμοί έβαλαν λουκέτο, ενώ 36 λειτουργούν με μειωμένο ωράριο.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς, οι οποίοι προβληματίζονται παράλληλα και σχετικά με το θέμα σίτισης των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες στα παιδιά δόθηκε μόνο πρωινό και δεκατιανό και το μεσημεριανό φαγητό μοιράστηκε μόνο στους 67 από τους 87 σταθμούς, που λειτουργούν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά τρώνε μόνο κοτόπουλο και ψάρι, γιατί έχει λήξει η σύμβαση με τον προμηθευτή κόκκινου κρέατος και δεν έχει ανανεωθεί!

Όπως προαναφέρθηκε το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων, καθώς στο δημοτικό βρεφοκομείο Αθηνών εργάζονται 1.367 άτομα, εκ των οποίων οι 517 είναι με συμβάσεις έργου που έχουν λήξει και οι εργαζόμενοι παραμένουν στη θέση τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση