Δ. Άνδρου: «Με τσακουμπά» τα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή

Μπάνιο με τα σκουπίδια θα κάνουν οι επισκέπτες-τουρίστες στην Άνδρο αυτό το καλοκαίρι, καθώς η δημοτική Αρχή του νησιού δεν έχει δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί στο νησί, την έλλειψη νόμιμης χωματερής. Αντιθέτως, μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι, το διογκώνει, ρίχνοντας νέα απορρίμματα στον παράνομο ΧΑΔΑ που βρίσκεται στο Στρόφιλα (βλ. σχετικό βίντεο της aftodioikisi.gr εδώ), τον αρχαιότερο οργανωμένο οικισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό, παρ’ ότι με απόφαση του ΣτΕ (293/2010) απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Το πρόβλημα «οσμεί» εδώ και δύο μήνες (βλ. σχετικό θέμα της aftodioikisi.gr εδώ), με αποτέλεσμα: οι βροχοπτώσεις και οι άνεμοι να εξακολουθούν να παρασέρνουν τα σκουπίδια στη θάλασσα, ο δήμαρχος Γιάννης Γλυνός, παρά τα περί αντιθέτου, να ρίχνει -όπως ο ίδιος κάλεσε άλλωστε και τους κατοίκους- «με τσαμπουκά» τα απορρίμματα στη θέση Στρατοπέδα (δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο), τον αντιδήμαρχο Νίκο Θεολόγου να κάνει λόγο για αδιέξοδο, υποστηρίζοντας τόσο πως δεν υπάρχει άλλη λύση από τη ρίψη των απορριμμάτων στη Στρατοπέδα όσο και ότι δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο λόγω ασαφειών της νομοθεσίας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που -σύμφωνα με πληροφορίες- η χώρα μας απειλείται με πρόστιμο 35.000 ευρώ ημερησίως για τον παράνομο ΧΑΔΑ στη Στρατοπέδα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ