Αθήνα: Προσωρινή λύση και κόντρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Η υπολειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών* λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των συμβασιούχων βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ νυν και πρώην δημάρχου Αθηναίων.

Αφορμή δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη με τις οποίες επέρριπτε ευθύνες στη διοίκηση Κακλαμάνη, που τους «διατήρησε σκόπιμα σε ένα εργασιακό καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, την ίδια ώρα που τους χρησιμοποιούσε ως φτηνό εργατικό δυναμικό για να καλύψει πάγιες ανάγκες του δήμου».

Στην απάντηση του ο κ. Κακλαμάνης επαναλαμβάνει τα περί «’αόρατου δημάρχου’ που προσπαθεί, μάταια, να αποσείσει τις ευθύνες του» και τον «καθιστά υπεύθυνο για ότι ήθελε συμβεί στο δήμο και στην πόλη της Αθήνας, ιδιαίτερα δε, στον ευαίσθητο τομέα των παιδικών σταθμών».

Πάντως, ο κ. Καμίνης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα,  ανακοίνωσε επιπλέον αμοιβές στο προσωπικό που εργάζεται ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί έως τις 4 το απόγευμα και όχι μόνο μέχρι τη 1, αλλά και  τη λειτουργία εναλλακτικού τρόπου διανομής του φαγητού στα φιλοξενούμενα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογραφεί σχετική σύμβαση με ιδιώτη.

Να σημειωθεί ότι παραδέχεται στη δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων περίπου το ένα τρίτο των  1462 εργαζομένων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο είναι συμβασιούχοι, οι οποίοι στη  συντριπτική τους πλειοψηφία, απέχουν εδώ και δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα «μόλις 1.074 από τα περίπου 3.717 παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς μας απολαμβάνουν σήμερα το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών».

Παράλληλα κάλεσε τους συμβασιούχους παιδαγωγούς να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, καθώς «ο παιδαγωγός που έχει συνδεθεί με τα παιδιά δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί – δεν είναι εύκολο για τα ίδια τα παιδιά».

*Για να διαβάσετε σχετικό θέμα κάντε κλικ εδώ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ