Αθήνα: «Εδώ ενταφίαζαν τους πιο ανδρείους»

Σε µια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της Πολιτείας διατήρησης των αρχαιολογικών χώρων, ο ∆ήµος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη µη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΜ Πρότυπη Γειτονιά, ο σύλλογος ∆ηµόσιο Σήµα, το διεθνές δίκτυο Ο Κόσµος της Αθήνας, , κάτοικοι και επαγγελµατίες από τον Κεραµεικό και το Μεταξουργείο, ανήρτησαν banner στις οδούς Πλαταιών και Λεωνίδου στον Κεραµεικού, με τίτλο «ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΗΜΑ. Εδώ οι αρχαίοι Αθηναίοι ενταφίαζαν τους επιφανέστερους πολίτες και τους πιο ανδρείους».

Παράλληλα, με την επιµέλεια του γραφείου αρχιτεκτονικής doxiadis, οι κάτοικοι προχώρησαν σε μία ριζική αλλαγή της εικόνας της περιοχής, καθώς καθάρισαν και αναµόρφωσαν το υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο, το οποίο αποτελεί τµήµα του ∆ηµοσίου Σήµατος και φύτεψαν δέντρα ελιάς σε υπερυψωµένους χωµάτινους λόφους.

Να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε χτες Κυριακή 17 Απριλίου σε πλήθος κόσμου που αψήφησε τη δυνατή βροχή και ξεναγήθηκε στα αρχαιολογικά αξιοθέατα του ∆ηµοσίου Σήµατος από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισµού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ