Αθήνα 9,84: «Κύμα» αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι απολύσεις

Έντονες αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι απολύσεις των 83 εργαζομένων στον Αθήνα 9,84 που καλούνται «να πληρώσουν» το τίμημα της εξυγίανσης, που ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του σταθμού και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης.

Για «πογκρόμ απολύσεων» στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος παράλληλα καταλογίζει πολιτικά κίνητρα στις διώξεις αυτές. «Κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν το συγκεκριμένο μέσο, όλα αυτά είναι απαράδεκτα», συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως «σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το θέμα».

Τις απορίες της και τον προβληματισμό της για τους στόχους που εξυπηρετούν, οι εν λόγω αποφάσεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία όμως τις χαρακτηρίζει ταυτόχρονα και θεμιτές, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία περιήλθε ο σταθμός.

«Είναι προφανές ότι υλοποιείται η απειλή της νέας δημοτική αρχής για συρρίκνωση ή ακόμα και κλείσιμο του ιστορικού ραδιοσταθμού της Αθήνας», αναφέρει βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης, σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Από τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η μόνη προοπτική που διαφαίνεται από το σχέδιο Καμίνη είναι ότι ο 9,84 ή θα διακόψει τη λειτουργία του ή θα ανοίξει τις πύλες του για την είσοδο ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα κλήθηκε να σχολιάσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής που όμως αρνήθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ