Αθήνα 9.84: Φεύγουν οριστικά 83 δημοσιογράφοι

Την απόλυση 83 δημοσιογράφων, εκ των οποίων 64 συμβασιούχους και 19 αορίστου χρόνου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του «Αθήνα 9.84» στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης του δημοτικού ραδιοσταθμού της Αθήνας.

Πρόκειται για το πρώτο κύμα των απολύσεων δημοσιογράφων, προκειμένου το κόστος της μισθοδοσίας του σταθμού να μειωθεί από 9 σε 4,8 εκ ευρώ αλλά και να μετατραπεί ο «Αθήνα 9.84» από πολιτικός σε σταθμός της πόλης (ήδη προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται Επιτροπή της δημοτικής αρχής).

Ανάμεσα στους απολυθέντες βρίσκονται η καθηγήτρια Άννα, Παναγιωταρέα,  η επικεφαλής του Ομίλου Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη που έχει και το ραδιοφωνικό σταθμό Flash,  Αρετή Σιδηροκασττίτου, ο Γιώργος Μητσικώστας, ο Γιάννης Τζανετάκος,  ο Γιώργος Βλάχος, ο πρώην διευθυντής του ΑΠΕ Γιώργος Ταμπακόπουλος και ο Γιάννης Λοβέρδος.

Παράλληλα υπέβαλαν παραίτηση οι Μαρία Σταματέρη, Αντώνης Ζησιμάτος, Όλγα Προυκάκη, Γρηγόρης Ρουμπάνης και Νίκος Στέφος.

Ανάμεσα στους 83 βρίσκονται και οι Φωτεινή Καλλίρη, Γιάννης Τασσιόπουλος, Κων/νος Ζούλας, Γιάνης Κουρτάκης, Γιάννης Σαραντάκος, Αμαλία Κυπαρρίση, Στάθης Βαρυτιμιάδης, Φώφη Γιωτάκη και Άγγελος Μόσχοβας, για τους οποίους το δ.σ. εξουσιοδότησε το γενικό διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη να ζητήσει τις παραιτήσεις τους.

Για τη λίστα των δημοσιογράφων στους οποίους δεν ανανεώνεται η σύμβαση κάντε κλικ εδώ

Για όσους η σύμβαση ανανεώνεται κάντε κλικ εδώ

Για το παρασκήνιο της aftodioikisi.gr που προηγήθηκε κάντε κλικ εδώ:

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/10397

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ