Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπολειτουργούν οι δήμοι

Δυσκολίες στις συναλλαγές τους με τους δήμους της χώρας αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι δημότες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) πραγματοποιεί σήμερα  4ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.

Ειδικά για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και έργου έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Στις 12.00 το μεσημέρι, δε, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «δηλώνει την έμπρακτη συμπαράστασή της στους εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων που κάνουν κατάληψη στο δημαρχείο» και «καταγγέλλει τις συστηματικές και αθρόες απολύσεις εργαζομένων και απομακρύνσεις συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών του συνόλου των εργαζομένων».

Το πλαίσιο διεκδικήσεων

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί:

Άμεση τακτοποίηση του προσωπικού που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο ∆ημόσιο και στους ΟΤΑ, άμεση ανάκληση της απόφασης για περιορισμό των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ και καταβολή των αποδοχών χωρίς καθυστερήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ