Αλεξανδρούπολη: Τα 23,5 εκ. αγγίζει η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου

Τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ αγγίζει το έλλειμμα στα ταμεία, που άφησε η απελθούσα διοίκηση του Γιώργου Αλεξανδρή στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον νυν δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Από αυτά ο Δήμος οφείλει περίπου 8 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές, 8 εκατ. ευρώ σε απλήρωτα έργα και 9 εκατ. ευρώ σε δάνεια. Περίπου 1.000 έργα με απευθείας αναθέσεις, μέσα σε 8 χρόνια, ανέθεσε η δημοτική αρχή του Γιώργου Αλεξανδρή ενώ η τακτική αυτή κόστισε στους πολίτες, από τα χαμένα ποσοστά εκπτώσεων, περίπου 3 εκατ. 800 χιλ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασαν την Δευτέρα στην διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών Χρυσόστομος Ξανθόπουλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπάρχει «μαύρη τρύπα», ενώ πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και στον πρώην Δήμο Τραϊανούπολης. Ο πρώην Δήμος Φερών είναι τακτοποιημένος Οικονομικά.

«Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν και στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον εισαγγελέα, ενώ θα κατατεθούν και αγωγές αποζημιώσεων προκειμένου να δοθούν πίσω στο Δήμο τα χρήματα που χάθηκαν από τις απευθείας αναθέσεις» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Λαμπάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι προσχώρησαν χρήματα προς τρίτους η στον ίδιο τους τον εαυτό διέπραξαν κακουργηματικές πράξεις αυτό της απάτης της απιστίας και της υπεξαίρεσης».

Πηγή: Piazza del Popolo.blogspot.com

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση