αιχμές-μπίρμπα-σε-πατούλη-για-την-επί-74046
ΔΗΜΟΙ | 10.12.2016 | 20:32

Αιχμές Μπίρμπα σε Πατούλη για την «επίκαιρη» καταγγελία

Αιχμηρή η απάντηση του Δημάρχου Αιγάλεω και μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Μπίρμπα, στον πρόεδρο της Ένωσης, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος σήμερα Σάββατο, εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση κατά της περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της Ρένας Δούρου, για δεύτερη φορά μέσω ανακοίνωσης που είχε όμοιο περιεχόμενο με προηγούμενη ανακοίνωση που είχε εκδώσει… τέσσερις ημέρες πριν, με αφορμή τα όσα έγιναν στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, που συνεδρίαζε για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Τότε βγήκε έπειτα από ψήφισμα του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο σαν ανακοίνωση απ΄οτο Γραφείο Προέδρου της ΚΕΔΕ.

«Γιατί άραγε όχι ο πρόεδρος αλλά το γραφείο; Κάνει ντροπές και κρύβεται; κρίση μεγαλείου; ή απαξίωση της Ρένας Δούρου; Άγνωσται αι βουλαί του προέδρου», λέει ειρωνικά ο κ. Μπίρμπας, ασκώντας κριτική λέγοντας ότι «το να μπερδεύεις το γραφείο πρόεδρου ΚΕΔΕ με το γραφείο Δημάρχου Αμαρουσίου και την κομματική σου παράταξη είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δυστυχώς η κακοποίηση του θεσμικού του ρόλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συνεχίζεται και μετά το συνεδριακό τραγέλαφο».

Μάλιστα ο κ. Μπίρμπας κλείνει με το εξής σχόλιο για την σημερινή ανακοίνωση, ως… υστερόγραφο: «ουδέν κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και ανακοινώσεις χωρίς φωτογραφικά ενσταντανέ, κάτι είναι κι αυτό».

Αναλυτικότερα, η δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω και μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ:

O TEMPORA, O MORES!

            Με έκπληξη διαβάσαμε “επίκαιρη” (4 ημέρες μετά!!!) καταγγελία του γραφείου Προέδρου ΚΕΔΕ με προσωπικές επιθέσεις, στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, για μεθοδεύσεις στη συζήτηση για το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, στο Π.Σ. της Περιφέρειας στις 6 Δεκέμβρη 2016.

Γιατί άραγε όχι ο πρόεδρος αλλά το γραφείο; Κάνει ντροπές και κρύβεται; κρίση μεγαλείου; ή απαξίωση της Ρένας Δούρου; Άγνωσται αι βουλαί του προέδρου.

Προφανώς και διαφωνούμε απόλυτα και με το ύφος και με τις αιτιάσεις, ο καθένας με το στυλ του και γι’ αυτό κρίνεται. Αλλά από πού και ως πού το γραφείο Προέδρου ΚΕΔΕ να τοποθετείται και να καταγγέλει, για ένα ζήτημα που δεν υπάρχει αίτημα, ανακοίνωση ή καταγγελία της καθ’ ύλην αρμόδιας ΠΕΔ Αττικής.

Το να μπερδεύεις το γραφείο πρόεδρου ΚΕΔΕ με το γραφείο Δημάρχου Αμαρουσίου και την κομματική σου παράταξη είναι θεσμικά απαράδεκτο. Δυστυχώς η κακοποίηση του θεσμικού του ρόλου από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, συνεχίζεται και μετά το συνεδριακό τραγέλαφο.

Υ.Γ. ουδέν κακόν αμιγές καλού, ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και ανακοινώσεις χωρίς φωτογραφικά ενσταντανέ, κάτι είναι κι αυτό.