17-εκ-ευρώ-για-τις-δημόσιες-σχέσεις-του-γ-237458
ΔΗΜΟΙ | 19.12.2013 | 15:08

1,7 εκ. ευρώ για τις δημόσιες σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη

Το πόσο των 1.700.000 ευρώ ξόδεψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για δημόσιες σχέσεις το 2011 σύμφωνα με ανακοίνωση. Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του δήμου για να διαψεύσει τις φημολογίες πως ξοδεύονται 77 εκατ. ευρώ για αυτόν τον σκοπό.

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση, το ποσό των 1.700.000 ευρώ, καλύπτει τις εξής κατηγορίες: έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, όπως αυτές της Καθαράς Δευτέρας ή της Αποκριάς, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό, έξοδα φιλοξενίας προσώπων και έξοδα δεξιώσεων ή εθνικών και τοπικών εορτών, δαπάνες για τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά δώρα και απόδοση των επιχορηγήσεων στα Κέντα Φροντίδας Οικογενειών του δήμου.

Επομένως, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τα χρήματα αυτά δεν αφορούν στις δημόσιες σχέσεις του δημάρχου, όπως κακόβουλα ειπώθηκε, αλλά σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην συνολική προώθηση του δήμου και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Την ανακοίνωση αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης τονίζοντας πως είναι απαράδεκτο να συμπεριλαμβάνονται τα συσσίτια στα έξοδα των δημοσίων σχέσεων του δήμου. Αναλυτικά ο κ. Μάτης ανέφερε τα εξής:

 «Η συμπερίληψη των συσσιτίων στα έξοδα των δημοσίων σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απολογητική ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, είναι ένα εξαιρετικά νοσηρό φαινόμενο.

Διότι αποδεικνύει ότι η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, αντιμετωπίζει την κοινωνική πολιτική ως “δημόσιες σχέσεις”.

Χθες μετά από πέντε ημέρες σιωπής η διοίκηση αναγκάστηκε να απαντήσει.

Η εξειδίκευση των δαπανών που συμποσούνται στο 1,7 εκ. ευρώ καθίσταται επιτακτική και πρέπει να γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 1.7 εκ. ευρώ είναι λίγα, ζουν σε άλλη εποχή και άλλη πόλη.

Η διαφάνεια δεν είναι θεωρία, είναι διαρκής πράξη!

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν μέχρι και για το τελευταίο ευρώ!»