Πρ. Εμφιετζόγλου: Αναλαμβάνει τα έξοδα της Βιβλιοθήκης Μύκης Ξάνθης

Την πρόθεσή του να αναλάβει τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της δημόσιας Βιβλιοθήκης Μύκης, στην Ξάνθη μέχρι και 10 χρόνια γνωστοποίησε με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου ο επιχειρηματίας και επικεφαλής του Ομίλου ΜΗΧΑΝΙΚΗ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, με αφορμή την απόφαση της υπουργού για οριστικό κλείσιμό της λόγω οικονομικών δυσχεριών.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,
»Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι κλείνει η Βιβλιοθήκη Μύκης – η μόνη Ελληνική βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης – για λόγους οικονομικούς.
»Σας γνωρίζω ότι αναλαμβάνω τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της εν λόγω βιβλιοθήκης για όσο διάστημα απαιτείται, μέχρι και 10 χρόνια.
»Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.
»Με τιμή
»Πρόδρομος Εμφιετζόγλου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη της Μύκης είναι η μοναδική εδώ και περίπου 7 χρόνια ελληνόφωνη βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και της Ροδόπης και ήδη έχει εξελιχθεί σε κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και σε εστία όσμωσης των παιδιών της μειονότητας με την ελληνική γλώσσα, γραμματεία και πολιτιστική παράδοση.

Ο κ. Εμφιετζόγλου επαγγελματικά ξεκίνησε με μελέτες και κατασκευές προεντεταμένου σκυροδέματος και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα δημόσια έργα. Το 1974 ίδρυσε τον Όμιλο ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ο οποίος σήμερα κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στο χώρο των κατασκευών, της αξιοποίησης ακινήτων, της ενέργειας, της βιομηχανίας και των εκμεταλλεύσεων με πολλές θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην ανατολική Ευρώπη και στην Αίγυπτο. Μεταξύ αυτών, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ, η ΘΟΛΟΣ ΑΕ, η ΒΑΛΚΑΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ και τα ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ