Μεγάλο εργοστάσιο στον Έβρο βάζει «λουκέτο»

Ακόμα έναν κρίκο στη μακρά αλυσίδα της αποβιομηχάνισης στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θράκη προσθέτει το προδιαγεγραμμένο λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής ειδών συσκευασίας της ΜΑΪΛΛΗΣ στον Έβρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» μετά από απόφαση του επενδυτικού fund HARVARD Investment Group (HIG) που από το 2014 έχει εξαγοράσει τη ΜΑΪΛΛΗΣ, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον σταδιακό τερματισμό των λειτουργιών του εργοστασίου.

Βασικός λόγος αυτής της αρνητικής εξέλιξης είναι ότι η ΜΑΪΛΛΗΣ διατηρεί εργοστάσιο με ομοειδές αντικείμενο παραγωγής στην Πολωνία, το οποίο έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, σε αντίθεση με αυτό του Έβρου που έχει να αντιμετωπίσει υψηλά μεταφορικά κόστη, καθώς και τα άλλα προβλήματα που φθίνουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

Το 2016 η ΜΑΪΛΛΗΣ στην Ελλάδα κατέγραψε μείωση πωλήσεων κατά 13% στα 65 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 3,37 εκατ. ευρώ από 5,15 εκατ. ευρώ το 2015.Σε ενοποιημένο επίπεδο η ΜΑΪΛΛΗΣ σημείωσε το 2016 πωλήσεις ύψους 267,76 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2015.