Κ. Μελαχροινός: Στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας μπαίνουν τα ΕΛΤΑ

Την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κωστής Μελαχροινός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μελαχροινός, αναλύοντας το πλάνο των ΕΛΤΑ, έδωσε ορισμένα στοιχεία για τον προγραμματισμό της δράσης. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να υποβληθεί ο φάκελος και τα δικαιολογητικά στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με σκοπό τη λήψη της σχετικής άδειας μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και τη δυνατότητα πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στο καταναλωτικό κοινό από τις αρχές Δεκεμβρίου. Η έμφαση θα δοθεί στη λεγόμενη «μικρή» κατανάλωση. Τα ΕΛΤΑ σκοπεύουν να συνεργαστούν με άλλη εταιρεία προκειμένου να υπάρχει υποστήριξη στον τομέα του back office, ωστόσο -όπως επισημάνθηκε- διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού λόγω του πανελλαδικού δικτύου τους, που μετρά 1500 σημεία σε όλη τη χώρα.

Ερωτηθείς σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική, ο κ. Μελαχροινός τόνισε ότι θα είναι προς όφελος του καταναλωτή, με το τιμολόγιο να διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή, κατόπιν έγκρισης του ρυθμιστή.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον τρόπο, με τον οποίο η εταιρεία κατάφερε να λειτουργήσει μετά την επιβολή των capital controls, πληρώνοντας κανονικά όλες τις συντάξεις και επιτρέποντας στους πελάτες της να κινούν επιταγές έως συνολικού ποσού 6.000 ευρώ, βοηθώντας στην έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.