ΙΚΕΑ: Δύο νέα κέντρα Ανακύκλωσης σε Σύνταγμα και Πειραιά

Σε Σύνταγμα, και Πειραιά, (στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου) έρχεται η ΙΚΕΑ μέσα από τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που υποστηρίζει, τα οποία στο σύνολό τους είναι πλέον τέσσερα!

Η διεύρυνση του προγράμματος των κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης αποφασίστηκε στα πλαίσια της πολιτικής της εταιρείας για την στήριξη της ανακύκλωσης.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2010, στα δύο πρώτα κέντρα που υποστήριξε η ΙΚΕΑ, ανακυκλώθηκαν πάνω από 1.750.000 συσκευασίες οι οποίες μεταφράζονται σε:

26.980,80 κιλά πλαστικού

9.243,29 κιλά αλουμινίου

26.126,38 κιλά λευκοσιδήρου

42.144,09 κιλά γυαλιού

258 κιλά μπαταρίες

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον 7 τόνοι πετρελαίου εξοικονομήθηκαν, όπως και 95% της ηλεκτρικής ενέργειας που θα χρειαζόταν για να φτιαχτούν νέα κουτάκια αλουμινίου, που ισοδυναμεί με 2,5 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας μίας απλής οικιακής συσκευής, αλλά και άμμος των υδροβιότοπων που δεν θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γυαλιού. Επίσης δεν εκλύθηκαν 20 τόνοι αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Να σημειωθεί ότι η ΙΚΕΑ επιβραβεύει τους ανακυκλωτές με έξυπνες προσφορές αναλόγως του αριθμού των συσκευασιών που ανακυκλώνονται. Αυτή την περίοδο για κάθε 10 συσκευασίες η ΙΚΕΑ προσφέρει ένα hot dog + ένα αναψυκτικό από το exit café στα καταστήματά της.

Επειδή η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας, ας γίνουμε όλοι καθημερινοί υποστηρικτές της ΙΚΕΑ σε αυτή την προσπάθεια!

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, EINAI ΣΤΑΣΗ ΖΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ