Έρευνα: Το 20% των εργοδοτών θα αυξήσουν τους εργαζόμενους

Έρευνα προοπτικών και απασχόλησης  υλοποίησε η ManpowerGroup και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με την έρευνα οι προοπτικές απασχόλησης, αν και μέτριες, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών. Ουσιαστικά, το 20% που συμμετείχε στην έρευνα προέβλεψε ότι θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στην επιχείρησή του, το 11% προέβλεψε μείωση και το 66% στασιμότητα.

Οι τομείς της παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, της ακίνητης περιουσίας, των ασφαλειών και των χρηματοοικονομικών, έχουν θετικό πρόσημο που αθροιστικά φτάνει στα επίπεδα του 21% για τις προοπτικές απασχόλησης το επόμενο τρίμηνο. Ακολουθούν η γεωργία με 20% και με 18% οι μεταφορές και οι επικοινωνίες. Με θετικό πρόσημο στον τομέα των προσλήψεων φαίνεται ότι κινούνται και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και την ύδρευση (17%), στις κατασκευές (16%) και στον τουρισμό (6%).

Χαρακτηριστικό της θετικής εικόνας που αποπνέει η έκθεση της ManpowerGroup είναι το γεγονός ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι προοπτικές απασχόλησης έχουν βελτιωθεί και στους εννέα τομείς δραστηριότητας που αναλύονται.

Αν η σύγκριση γίνει σε σχέση με το μέγεθος, διαπιστώνεται ότι οι εργοδότες μεσαίων επιχειρήσεων είναι πιο αισιόδοξοι (26%) συγκριτικά με εκείνους των μεγάλων επιχειρήσεων (24%) της χώρας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, MANPOWERGROUP


Αφήστε μια απάντηση