αεροδρόμιο-μακεδονία-δείτε-πώς-θα-μοι-84818
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 20.10.2016 | 12:50

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Δείτε πώς θα μοιάζει μετά την ανακαίνιση (φωτο)

Τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται, παρουσίασε η Fraport Greece, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Όπως προβλέπεται, o τερματικός σταθμός του αεροδρομίου θα ανακαινιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναδιάπλαση των εμπορικών χώρων.

makedonia-fraport_aftodioikisi

Η Fraport θα προχωρήσει, επίσης, σε σύναψη νέων συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, αποσκοπώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της συνολικής τουριστικής αγοράς. Δίνοντας έμφαση στην άνεση, στην ασφάλεια και στη λειτουργικότητα, η εταιρεία αναμένει αύξηση της τάξης του 48% στον αριθμό των επιβατών στο «Μακεδονία» μέχρι το 2026.

makedonia-fraport1_aftodioikisi

Επιπλέον, η εταιρεία προσανατολίζεται στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών υποδομών του αεροδρομίου, καθώς και σε έργα με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος, που θα βασίζεται στις ανάγκες των επιβατών.

makedonia-fraport2_aftodioikisi Οι βελτιώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας του αεροδρομίου όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών περιλαμβάνουν, σύμφωνα με τη Fraport:

– 47% αύξηση  των σταθμών Check-in,

– 75% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών,

– 50% αύξηση  του συνολικού αριθμού πυλών και διπλασιασμό των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου.

makedonia-fraport3_aftodioikisi Ταυτόχρονα, όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας.

makedonia-fraport4_aftodioikisi Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back, την ανακαίνιση  του οδοστρώματος και την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού  με λειτουργικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις.