9o-περιφερειακό-συνέδριο-δυτ-ελλάδα-συ-424169
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.12.2017 | 20:52

9o Περιφερειακό Συνέδριο-Δυτ. Ελλάδα: Συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς

Ενημερωτικές συσκέψεις με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες κυβερνητικό κλιμάκιο, με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό του 9ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου χρόνου, στην Πάτρα.

Επικεφαλής του κλιμακίου είναι οι Δημήτρης Σακελλάρης, από το γραφείο του πρωθυπουργού και Αλέξης Χριστόπουλος, από το γραφείο του υπουργού Επικρατείας, οι οποίοι σε δηλώσεις που έκαναν σήμερα στην Πάτρα, μίλησαν για τους στόχους του συνεδρίου.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Σακελλάρης είπε ότι «για πρώτη φορά διαμορφώνονται οι όροι και προϋποθέσεις, με ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας και των παραγωγικών φορέων, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα».

Όπως πρόσθεσε, «βγαίνοντας τον Αύγουστο του 2018, μέσα από μία πολύ δύσκολη και επίπονη για την ελληνική κοινωνία προσπάθεια τερματισμού της επιτροπείας, πρέπει πρωτίστως να πολεμήσουμε τα αίτια που οδήγησαν μία χώρα και ένα λαό σε αυτή την οικονομική κατάρρευση».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «μέσα από τις διαδικασίες που ακολουθούμε αυτή την περίοδο, σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε τους όρους παραγωγικής ανασύνταξης της χώρας» και εξήγησε: «Αυτό δεν θα είναι, ούτε το αποτέλεσμα μιας επιτροπής σοφών, ούτε το αποτέλεσμα στρατηγικών έξω από την κοινωνία και πέρα από τους παραγωγικούς φορείς, αλλά θα είναι ένα αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω και θα λάβει πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν της η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χριστόπουλος είπε ότι «στοχεύουμε στη διαμόρφωση θέσεων, που θα βοηθήσουν το πρόγραμμα της παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση».

«Η επιλογή μας», συνέχισε, «είναι ότι η ανάπτυξη και ο παραγόμενος πλούτος πρέπει να διοχετευθούν σε περιφερειακό επίπεδο, δηλαδή θέλουμε επί της ουσίας ένα νέο παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτό που μας έφερε στα σημερινά αποτελέσματα».

Όσον αφορά στα περαιτέρω βήματα, ο Αλέξης Χριστόπουλος είπε ότι προέχουν τα ζητήματα που θα μπουν σε προτεραιότητα και ο χρόνος υλοποίησής τους, προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε ήδη επιλέξει τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε – δηλαδή στην ενέργεια, στις μεταφορές και στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων».

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα από τις πολιτικές που θα εφαρμόζονται στο πέρασμα του χρόνου, θα δίνονται λύσεις και σε πολλά μικρά, καθημερινά προβλήματα».