προειδοποίηση-θεοδωράκη-έρχεται-έκτ-171450
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.04.2015 | 13:32

Προειδοποίηση Θεοδωράκη: Έρχεται έκτακτη φορολογία – Ο Τσίπρας έχει ελάχιστο χρόνο για διαπραγματεύσεις

Το φόβο ότι θα επιβληθεί έκτακτη φορολογία, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που προειδοποιεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι έχει ελάχιστο χρόνο ακόμη.

Στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμίστων από την παρούσα Βουλή, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο. Θα πρέπει όμως να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα «στα βράχια» ή σε νέο μνημόνιο, απάντησε: «Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Η χώρα δεν πάει πουθενά. Δεν θέλει να αποφασίσει για τίποτα και κάποιοι το πληρώνουν πολύ ακριβά αυτό. Το ότι φυτοζωεί το Δημόσιο και πληρώνει συντάξεις και μισθούς δεν σημαίνει ότι η οικονομία λειτουργεί. Όλοι είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Αυτή είναι η συνταγή για να βυθιστεί η ελληνική κοινωνία».

Τονίζοντας ότι περισσότερο τον φοβίζει το Grexident, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει την έξοδο από το ευρώ. «Αλλά υπάρχουν υπουργοί που λένε ότι εμείς κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε με την Ευρώπη και πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικά σενάρια. Δεν έχει η χώρα εναλλακτικά σενάρια εκτός Ευρώπης. Το σενάριο των Ρώσων και Κινέζων χρηματοδοτών είναι αστείο», προσθέτει.

Τέλος, εκφράζει το φόβο ότι το Μάιο θα επανέλθει «η παλιά καλή συνταγή του Σαμαρά και του Βενιζέλου, που θα λέει “άντε να βάλουμε άλλο ένα φόρο, που θα τον ονομάσουμε φόρο ανθρωπιστικής κρίσης” – ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ωραίους τίτλους- και θα επιβαρύνει αυτούς που ήδη πληρώνουν. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα διαφορετικά και θα πάει στο συνηθισμένο υποζύγιο. Υπάρχουν όμως λύσεις. Θα μπορούσαμε, ας πούμε, να βάλουμε ένα φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές. Ούτε αυτό δεν κάνουν».