υπόθεση-τσαλικίδη-έρευνα-για-το-ρόλο-π-498705
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.06.2018 | 12:53

Υπόθεση Τσαλικίδη: Έρευνα για το ρόλο πρώην πολιτικού στελέχους από την Βόρεια Ελλάδα

Η άσκηση ποινικής δίωξης για τη δολοφονία του νεαρού στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη, αλλάζει το σκηνικό της υπόθεσης και την ίδια στιγμή, έρχονται να προστεθούν νέα δεδομένα αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών του 2005, με τις παρακολουθήσεις του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στελεχών της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Σελίδα», αναμένεται να διερευνηθεί ο ρόλος πρώην πολιτικού στελέχους από την βόρεια Ελλάδα, με τον οποίο ο Κώστας Τσαλικίδης, εμφανίζεται να είχε συχνές επαφές λίγο πριν πεθάνει. Πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να είχε εξίσου στενή σχέση και με την οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του 33χρονου τεχνικού, η οποία μετά τον θάνατό του είχε «αποκλειστεί» από τα περισσότερα ΜΜΕ.

Όπως προκύπτει από την δικογραφία, η αντίστροφη μέτρηση για την τύχη του 33χρονου, ξεκίνησε μετά από μία σύσκεψη που έγινε στις 8 Μαρτίου του 2005.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένες μαρτυρίες, η σύσκεψη ήταν θυελλώδης και έγινε σε κλίμα ιδιαιτέρως τεταμένο. Εκεί, ο Κώστας Τσαλικίδης είχε αποκαλύψει τα ευρήματά του, όπως αποδεικνύεται από τις σημειώσεις του, επιμένοντας ότι έπρεπε να δημοσιοποιηθούν.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, με τα τετράδια που άφησε πίσω εν είδει παρακαταθήκης, ο Κώστας Τσαλικίδης καταγράφει βήμα – βήμα πώς ανακάλυψε το παράνομο λογισμικό σε ένα από τα κέντρα της Vodafone. Καθώς και τις επαφές του με στελέχη και άλλων εταιρειών σε σχέση με την ασφάλεια του δικτύου της Vodafone.

O Τσαλικίδης, πάντως, φαίνεται ότι ανησυχούσε για την υπόθεση. Είχε εκμυστηρευθεί στην αρραβωνιαστικιά του ότι «σε λίγο θα δημοσιοποιηθεί ένα μεγάλο θέμα για την εταιρεία, που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμό της».

«Θέλω να μάθω πώς σκότωσαν τον γιο μου»

Όλα αυτά ενώ η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη απαιτεί να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από την υπόθεση. Παράλληλα, η οικογένεια του Τσαλικίδη ζητά την αποκάλυψη της αλήθειας, με τον πατέρα του να μιλά στη Real News για τον θάνατο του παιδιού του.

«Θέλω από τον εισαγγελέα το ενημερωτικό, την παραγγελία για να μάθω τι ακριβώς έγινε και δολοφονήθηκε ο γιος μου», λέει ο πατέρας του νεαρού μιλώντας στην RealNews για τον θάνατο του παιδιού του..

«Είμαι πονεμένος, πολύ πονεμένος από αυτή την υπόθεση. Τον μεγάλωσα, τον γαλούχησα με τις αρχές μας και σκότωσαν το παιδί μου. Ένα παιδί καλό, μορφωμένο, υπομονετικό. Πήγε στην Αγγλία, τελείωσε το Πολυτεχνείο. Γύρισε ολόκληρο τον κόσμο και στο τέλος βρέθηκε δολοφονημένος», τόνισε ο πατέρας του Κώστα Τσαλικίδη.