υπόθεση-μ-παπαγεωργίου-στις-28-μαρτίου-459878
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.03.2018 | 18:53

Υπόθεση Μ. Παπαγεωργίου: Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η δίκη για την υπόθεση της εξαφάνισης και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Είχα ένα παιδί… τον Μάριο…  πολύ καλό παιδί…». Αυτό προσπάθησε να ψελλίσει μέσα σε λυγμούς, η μητέρα του την ώρα που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει. Αλλα δεν μπόρεσε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου βλέποντάς την σε αυτή την κατάσταση, την παρότρυνε να καθίσει.

Με παρέμβαση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και του εισαγγελέα της έδρας, η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου, έτσι ώστε η μητερα του Μάριου να μπορέσει να καταθεσει.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν συγγενείς και φίλοι οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες του 26χρονου νεαρού.

Στο εδώλιο κάθονταν τρεις κατηγορούμενοι, ενώ ο 73χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος του εγκλήματος, και που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια, ήταν απών.

Η υπόθεση

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου είχε εξαφανιστεί στις 9 Αυγούστου του 2012. Μια μέρα μετά, η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ενας 73χρονος οικογενειακός φιλος την παρότρυνε να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτός, ήταν συμφωνα με τη Δικαιοσύνη και ο εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία, το  πτώμα του Μαριου δεν εχει βρεθεί…  naftemporiki.gr