χρυσός-ο-πετρούνιας-στο-μπακού-53596
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.03.2017 | 19:41

«Χρυσός» ο Πετρούνιας στο Μπακού

Επτά μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε ότι παραμένει ο κορυφαίος του κόσμου στο αγώνισμα των κρίκων.

Στον πρώτο διεθνή αγώνα μετά την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη ο Έλληνας γυμναστής πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης «AGF Trophy 2017», που διεξήχθη στο Μπακού, με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να καταλαμβάνει την 5η θέση.

Ο Πετρούνιας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση, συγκεντρώνοντας 15.466 βαθμούς, αφού εκτέλεσε για άλλη μία φορά εξαιρετικά το πρόγραμμά του με συντελεστή δυσκολίας 6.30, με τον «Ζορμπά» να ακούγεται για άλλη μία φορά από τα μεγάφωνα της επιβλητικής «Milli Gimnastika Arenasi».

Η βαθμολογία του, μετά την εκπληκτική του «προσγείωση» ήταν υψηλότερη από αυτή που έλαβε στον προχθεσινό προκριματικό (15.333 β.) κι άφησε στην δεύτερη θέση τον Ιάπωνα, Καζουγιούκι Τακέντα (14.766 β.) και στην τρίτη τον Ουκρανό, Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14.233 β.).

Στον τελικό των κρίκων συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την τιμητική 5η θέση με 13.800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8.100, βαθμός δυσκολίας: 5,70).

Συγχαρητήρια από Τσίπρα

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Λευτέρη Πετρούνια έστειλε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!» έγραψε ο κ. Τσίπρας.