χωρίς-ειδικευμένο-γιατρό-η-τήλος-απε-62148
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.02.2017 | 12:02

Χωρίς ειδικευμένο γιατρό η Τήλος – Απειλούν με καταλήψεις οι κάτοικοι

Με κατάληψη σχολείων, αν δεν στελεχωθεί με ειδικευμένο γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου, απειλεί, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού.

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο, ζήτησε να βρεθί άμεσα λύση και πρότεινε η Βουλή να νομοθετήσει κίνητρα για τα μικρά νησιά. Όπως είπε η ίδια αυτή τη στιγμή, η Τήλος, εξυπηρετείται ιατρικά από έναν γιατρό που κάνει το στρατιωτικό του.

Σημειώνεται ότι η ειδικευμένη γιατρός, που είχε διοριστεί στην Τήλο, παρ’ ότι έχει αποσπαστεί αλλού εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζει να κρατά τη θέση στο νησί!

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι και οι ειδικότερα οι γονείς του νησιού, σημειώνουν ότι θα προχωρήσουν στην κατάληψη του σχολείου, αφού «οι μοναδικές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε,  είναι ή να πεθάνουμε ή να εγκαταλείψουμε το νησί. Το σίγουρο είναι ότι έτσι δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Στην επιστολή τους, προς τον πρωθυπουργό, σημείωνουν: «Περιμένουμε υπομονετικά, τρομοκρατημένοι πάνω από δύο χρόνια. Προφανώς πληρώνουμε το τίμημα ότι θεωρούμαστε πρωτοποριακό νησί και σας έχουμε αποδείξει ότι χωρίς γιατρό και χωρίς καράβι ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις δικές μας ζωές, βάζετε σε κίνδυνο και τις ζωές προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας».

Σημειώνεται ότι η ειδικευμένη γιατρός, που είχε διοριστεί στην Τήλο, παρ’ ότι έχει αποσπαστεί αλλού εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζει να κρατά τη θέση στο νησί.