ξεσηκώνονται-οι-κάτοικοι-της-φυλής-103070
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.07.2016 | 15:45

“Ξεσηκώνονται” οι κάτοικοι της Φυλής για τον ΧΥΤΑ

Οι διαρκείς και συνεχιζόμενες επιπτώσεις της λειτουργίας της κεντρικής -και μοναδικής για την Αττική- εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), για πάνω από 50 χρόνια, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο, ίσως, χώρο ταφής (ΧΥΤΑ) στην Ευρώπη αναγκάζουν τους κατοίκους της Φυλής να ξεσηκωθούν. Στην λειτουργία του ΧΥΤΑ έρχεται να προστεθεί και η διαπίστωση ότι και ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προωθεί η περιφέρεια Αττικής και ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης (ΕΔΣΝΑ), εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρο την ίδια εγκατάσταση, για πολλά χρόνια ακόμη.

Για όλα τα παραπάνω και λίγο πριν από την οριστική διαμόρφωση του νέου ΠΕΣΔΑ της Αττικής, οι κάτοικοι της Φυλής απαιτούν, λοιπόν, να μπει ένα τέλος σε αυτό το διαρκές έγκλημα και να αλλάξει ο προσανατολισμός του σχεδιασμού, προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης των δραστηριοτήτων, με έμφαση στην πρόληψη, στην προδιαλογή και στην ανάκτηση των υλικών.

Για αυτούς τους λόγους, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Φυλής, μαζί και η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, συντονίζουν τη δράση τους, με επίκεντρο το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ και προχωρούν σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, στις 8 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις τις προηγούμενες μέρες, φαινόμενα έντονης δυσοσμίας και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής είχαν παρατηρηθεί λόγω του ΧΥΤΑ.