ξενύχτησαν-τα-ιωάννινα-λόγω-ισχυρών-μ-85756
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.10.2016 | 09:11

Ξενύχτησαν τα Ιωάννινα λόγω ισχυρών μετασεισμών

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, εξαιτίας των δεκάδων μετασεισμών, οι οποίοι συνεχίζονται, μετά από τον ισχυρό σεισμό, των 5,3 Ρίχτερ- αναθεωρήθηκε το μέγεθος από 5,2 που ήταν η αρχική εκτίμηση- ο οποίος σημειώθηκε στις 23:14 το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή.

Ισχυρές ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, που ορισμένες μάλιστα κυμάνθηκαν από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι περισσότερες οικογένειες με τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν στην παραλίμνια περιοχή και στους δρόμους της πόλης δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ο ισχυρός σεισμός το βράδυ του Σαββάτου στη βορειοδυτική Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ήπειρο (Γιάννενα, Πρέβεζα, Άρτα, Θεσπρωτία) και την Κέρκυρα.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές σε παρεκκλήσι στη Μονή Βελλάς και σε κελιά από το Μοναστήρι της Παναγίας στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου, όπου ζει ένας μοναχός που ειδοποίησε τις Αρχές. Ακόμη, σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές στο Καλπάκι.

Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η πυροσβεστική, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.