χάπι-τζιχαντιστών-σε-μπαρ-στο-κολωνάκ-55616
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.03.2017 | 15:04

Χάπι τζιχαντιστών: Σε μπαρ στο Κολωνάκι χθες ο καταζητούμενος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης! (φωτο)

Σε γνωστό μπαρ ρεστοράν του Κολωνακίου βρισκόταν χθες ο 53χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε στην Αττική και διακινούσε το αμφεταμινούχο χάπι Captagon, γνωστό ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος Αθανάσιος Μπαλασάκης γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης», που, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου, έχει κάνει χθες ανάμεσα στις 6 και τις 7 το απόγευμα, ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτο όπου απεικονίζεται με νεαρή συνοδό, προκειμένου να πει «Χρόνια πολλά σ’ όλες τις γυναίκες από BiG APPLE the heart of kolonaki area !!!»

balasakis_aftodioikisi

Να σημειωθεί ότι, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, σύμφωνα με τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης εντοπισμού 635.000 παράνομων δισκίων, από τις 26 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017, ημέρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση, τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση και τα δύο κρησφύγετά τους υπό 24ωρη επιτήρηση.

Παρ’ όλα αυτά, ο 47χρονος «Αντρέας», αλβανικής καταγωγής, και ο 53χρονος «Σάκης» ξεγλίστρησαν. Ο πρώτος πήδηξε, σύμφωνα με μαρτυρία, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ανδρών του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε μέσα σε δασάκι δίπλα από το εργαστήριο της οργάνωσης στη Νέα Πέραμο.

Ο 53χρονος αστυνομικός, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο Facebook, ήταν λάτρης των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, από όπου συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα γνωστών τραγουδιστών.

Σε επικοινωνία του «Ε.Τ.» με τον επικεφαλής του συνδυασμού Πέτρο Μαντούβαλο, με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ειπώθηκε: «Οταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι. Δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο αστυνομικός είχε συνάντηση με τον «Αντρέα» σε καφέ της Γλυφάδας, όπου ο αρχηγός φέρεται να του είπε: «Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να βάζεις καύσιμα αλλιώς δεν θα σε φτάσουν». Οι Αρχές του αποδίδουν το ρόλο του υπεύθυνου «για την παροχή συμβουλευτικού έργου και την ανεύρεση και στρατολόγηση τεχνικού για τις εργασίες επί του σκάφους που θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εξωτερικό». Ενας από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 57 ετών, με επάγγελμα τις επισκευές ταχυπλόων, φέρεται να επιστρατεύτηκε από τον αστυνομικό -κατ’ εντολή του αρχηγού- προκειμένου να φτιάξει κρύπτες στο ταχύπλοο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.