ξάνθη-γκραφίτι-οργής-κατά-του-αμβρό-378543
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.03.2018 | 12:30

Ξάνθη: «Γκραφίτι οργής» κατά του Αμβρόσιου (φωτο)

Με… φούστα, ζαρτιέρες και τακούνια παρουσιάζεται σε γκράφιτι, σε τοίχους διαφόρων σημείων της Ξάνθης, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Στο γκράφιτι, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζεται «Άγιος Αμβρόσιος ο Αδελφοκτόνος».

Προφανώς, οι δημιουργοί του γκράφιτι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για υποκίνηση μίσους, ύστερα από μήνυση πολιτών, καθώς σε άρθρο του προέτρεπε το ποίμνιό του να «φτύσει» τους ομοφυλόφιλους.

Δηλώσεις για τις οποίες κατέληξε στο εδώλιο της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας μετά από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο αλλά τελικά αθωώθηκε.

Προφανώς, οι… δημιουργοί του γκράφιτι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος». Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο. Η έδρα δέχτηκε τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι οι εκφράσεις «φτύστε τους, μαυρίστε τους» αναφέρονταν σε πολιτικούς και όχι σε ομοφυλόφιλους και ότι ήταν μεταφορικές…