βρώμικα-μυστικά-που-δεν-θα-σας-αποκα-52782
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2017 | 17:28

“Βρώμικα” μυστικά που δεν θα σας αποκαλύψουν οι αεροπορικές εταιρίες

To ταξίδι με αεροπλάνο συχνά δεν είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία. Στην επόμενη πτήση σας καλύτερα να εφοδιαστείτε με αντιμικροβιακά μαντηλάκια και τζελ, σνακ και τη δική σας κουβέρτα Οι παρακάτω συμβουλές θα σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τα ταξίδια με αεροπλάνα.

1. Οι πιλότοι είναι υπεύθυνοι για το αεροσκάφος

Οι πιλότοι μπορούν να περιορίσουν κάποιο επικίνδυνο άτομο βάζοντάς του χειροπέδες. Μπορούν επίσης να γυρίσουν πίσω το αεροπλάνο, αν ένας επιβάτης δεν συμμορφώνεται και είναι εκτός ελέγχου. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήση κινητού ή σε κατάσταση μέθης.

2. Τα τραπεζάκια εξυπηρετούν για τα πάντα

Τα τραπεζάκια δεν είναι μόνο για το laptop και για το φαγητό. Γνωρίζατε ότι εξυπηρετούν ως τραπεζάκι για να αλλάζουν πάνες στα μωρά; Ναι, αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουν αλλάξει ένα μωρό στη θέση που κάθεστε και δε θα καθαρίζουν και πολύ τακτικά. Δεν είναι καλή ιδέα να φάτε το σνακ σας αν πέσει στο τραπεζάκι. Φέρτε τα δικά σας απολυμαντικά μαντηλάκια καλού κακού.

3. Μη πίνετε το νερό

Ανάμεσα στα μυστικά που μοιράζονται οι αεροσυνοδοί είναι ότι το νερό που μοιράζουν σε κανάτα συνήθως γεμίζει από το ίδιο άτομο που αλλάζει και το νερό της τουαλέτας. Αυτό συχνά γίνεται ταυτόχρονα, με μερικά μέτρα διαφορά. Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε τα μη εμφιαλωμένα νερά είναι ότι το ίδιο νερό χρησιμοποιείται για την παρασκευή καφέ και τσάι. Η δεξαμενή όπου φυλάσσεται το νερό καθαρίζεται έπειτα από χρόνια και το κατακάθι θυμίζει βάλτο.

4. Τίποτα δεν είναι καινούργιο

Κουβέρτες, μαξιλάρια και ακουστικά για όλους! Αυτά τα αντικείμενα θα σας κάνουν να νιώσετε άνεση, αλλά δεν είναι φρέσκα ή καινούρια. Οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μεταφέρονται από πτήση σε πτήση και μπορεί να κρύβουν ένα σωρό πράγματα: μύκητες, ιούς, μικρόβια, ψείρες και σωματικά υγρά. Τα δωρεάν ακουστικά δίνονται σε συγκεκριμένες πτήσεις, αλλά και αυτά ανακυκλώνονται.

5. Η πόρτα της τουαλέτας μπορεί να ανοιχτεί απ” έξω

Υπάρχει ένας κρυφός μηχανισμός που επιτρέπει στην πόρτα της τουαλέτας να ανοίξει απ” έξω σε περίπτωση ανάγκης, γι” αυτό να το θυμάστε την επόμενη φορά που πάτε να κάνετε τη δουλειά σας.

6. Μη βγάλετε τα παπούτσια σας

Καταρχάς, κανείς δεν θέλει να δει τα πόδια σας χωρίς παπούτσια. Το να μη βγάλετε όμως τα παπούτσια σας, αποτελεί καλή τακτική. Το πάτωμα μπορεί να κρύβει αποξηραμένο αίμα και εμετό, σπασμένα γυαλιά και αγνώστου ταυτότητας άλλα πράγματα!

7. Κατοικίδια

Ένας υπάλληλος αεροδρομίου μοιράστηκε ότι τα κατοικίδια είναι εκτεθειμμένα σε απίστευτα ντεσιμπέλ θορύβου του κινητήρα. Αν οι άνθρωποι πρέπει να χρησιμοποιήσουν ωτοασπίδες, τότε φανταστείτε τι τραβάει ο σκύλος σας. Ο καιρός επίσης μπορεί να σημαίνει ακραία ζέστη, κρύο ή βροχή καθώς περιμένουν να τα φορτώσουν. Είναι ένας λόγος να προτιμήσετε τα οδικά ταξίδια.

8. Ο αέρας που αναπνέετε

Ο αέρας που αναπνέετε στα αεροπλάνα είναι ένα μείγμα συμπιεσμένου αέρα από τη μηχανή και τον αέρα της καμπίνας. Δεν υπάρχει τρόπος να ανιχνευτεί αν είναι μολυσμένος με μικρόβια ή αναθυμιάσεις κινητήρα, αλλά οι αεροπορικές μας διαβεβαιώνουν ότι τα μικρόβια των επιβατών είναι πιθανόν χειρότερα.

9. Οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν πως να ακινητοποιήσουν κάποιον

Γνωρίζουν πως να προσφέρουν πρώτες βοήθειες, να κάνουν καρδιοπνευμονική ανάνηψη, πως να αντιδράσουν σε κατάσταση πυρκαγιάς, όπως και γνωρίζουν τεχνικές αυτοάμυνας. Αυτά τα ευχάριστα χαμόγελα κρύβουν δεξιότητες απώθησης ενός δράστη.

πηγή: tromaktiko